Vlieger en Vandam bij The Wardrobe Haarlem

Het verhaal achter dit nieuwe generatie luxe label VLIEGER & Vandam is een verhaal over interdisciplinaire ontwerpen, over de relatie tussen kunst en mode, en over innovatief vakmanschap.

Carolien Vlieger en Hein van Dam, respectievelijk opgeleid als grafisch ontwerper en industrieel ontwerper, begonnen het VLIEGER & Vandam-label in 2004 naar aanleiding van het overweldigende succes van hun samenwerking in 2002. Deze samenwerking genaamd ‘The Guardian Angel Handbag’ was een reactie van beide ontwerpers op alle media-aandacht voor geweld op straat in de stad Rotterdam, de plek waar ze net waren gevestigd. Die vroege Guardian Angels werden geassembleerd met onderdelen uit tweedehandse handtassen met een duidelijk profiel van een groot keuken mes of pistool. De handtas bleek het perfecte middel voor een op internationale schaal sentiment. In 2005 waren de Guardian Angel handtassen te zien in de tentoonstelling SAFE: Design Takes on Risk in het MoMA in New York, waar ze sindsdien deel uit maken.

Vandaag de dag worden de tassen gespot aan de armen van sterren als Rihanna en Rita Ora evenals architecten en collega-ontwerpers als Zaha Hadid en Fabio Novembre, en ze zijn te zien in talrijke tentoonstellingen en design collecties.

Het label onderscheidt zich met een uitgesproken interdisciplinair design en innovatieve reliëf technieken met behulp van de meest luxe leder kwaliteiten van Nederlandse en Italiaanse leerlooierijen.

Alle tassen en accessoires worden gemaakt in gespecialiseerde leer workshops in Europa.

Nieuwe generatie luxe betekent een traditionele high-end kwaliteit en vakmanschap, maar met als statement het ontwerp als een toegevoegde waarde in plaats van de conventionele luxe-industrie branding.

[brand_products brand=”vlieger-en-vandam” per_page=”-1″ columns=”4″]